Sinds de oprichting van Jong Vocaal Groningen hebben wij met vele muzikanten, orkesten, organisten, ensembles en andere proffesionelen samenwerkt.

Het Apollo Ensemble speelt sublieme muziek uit de periode van 1600 tot 1850, van barok tot vroege romantiek. Het maakt daarbij gebruik van historische instrumenten. Het ensemble brengt de schoonheid van deze muziek over op een zo breed mogelijk publiek. Het aantal leden varieert van twee tot twintig professionele musici, die op topniveau actief zijn

Samenwerking - Cantate

2 oktober 2016 
BWV 131 ‘Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir’ gezongen en 

4 februari 2018
BWV 150 ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’. 

Theo Jellema (1955) studeerde orgel aan het conservatorium te Groningen in de orgelklas van Wim van Beek en behaalde zijn solodiploma met onderscheiding in 1978. In 1981 behaalde hij het diploma Theorie der Muziek. Naast zijn werkzaamheden als organist van de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden en als docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen heeft hij een uitgebreide concertpraktijk die hem voerde naar een groot aantal Europese landen en naar Japan.

Samenwerking - Cantate

2 oktober 2016 
BWV 131 ‘Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir’ gezongen en 

4 februari 2018
BWV 150 ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’. 

Het Drents Symfonie Orkest startte in 1958 als kamerorkest. In de loop van de tijd is het orkest gegroeid tot een volwaardig symfonieorkest. Nu bestaat het uit een groep van ca. 50 enthousiaste amateurmuzikanten. Sinds september 2011 staat het orkest onder leiding van Pieter Cox. Het repertoire wisselt van eigentijdse (Nederlandse) composities tot werken van grote componisten, opera, operette, musical en koorbegeleiding.

Samenwerking

volgt

Het Slagwerkensemble bestaat uit een gezellige en enthousiaste groep van ongeveer 20 personen uit Appingedam en wijde omgeving. Naast het Slagwerkensemble is er ook een jeugdensemble en het Melodisch Ensemble. Voor het maken van muziek wordt gebruik gemaakt van alle mogelijke slagwerkinstrumenten zoals xylofoon, marimba en buisklokken, drumstel, pauken bongo en andere percussie instrumenten.

Het Slagwerkensemble staat sinds oktober 2017  onder leiding van Martijn Oostra. Het ensemble speelt zeer gevarieerd muziek: klassiek, poparrangementen en natuurlijk moderne slagwerkmuziek. Voor bijzondere concerten en concoursen worden gastsolisten gevraagd op bijvoorbeeld dwarsfluit, saxofoon en zang. 

Samenwerking

volgt